Πόσες Θερμίδες Πρέπει Να Καταναλώνω;

Το να διαβάζει κανείς τις ετικέτες επάνω στα τρόφιμα, μπορεί να δώσει μια λάθος εικόνα για τις πραγματικές ανάγκες μας σε θερμίδες κάθε ημέρα. Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη (ΣΗΠ ή ΣΗΔ) έχει μια πολύ γενική βάση για τις θερμίδες που αναφέρονται.

Πόσες θερμίδες πρέπει να τρώω;
Πόσες θερμίδες πρέπει να τρώω;

Κάθε σώμα είναι διαφορετικό και έχει επίσης διαφορετικές ανάγκες τόσο σε θερμίδες, όσο και σε διατροφικά συστατικά. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την ταχύτητα της απώλειας λίπους, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που ασκείστε, της έντασης της προπόνησής σας και της διατροφής σας.

Χρειάζεται Να Μετράμε Θερμίδες;

Το αιώνιο ερώτημα! Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω (όπως ο γράφων) που δεν μετρούν ποτέ θερμίδες και καταφέρνουν να πετυχαίνουν τους στόχους τους. Κάποιοι άλλοι ζουν με τον θερμιδομετρητή στα χέρια και καταφέρνουν παρόμοια αποτελέσματα.

Αν δεν θέλετε να μετράτε θερμίδες, η Keto Diet είναι μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες και υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά που αναγκάζει το σώμα να χρησιμοποιεί λίπος για καύσιμο αντί για γλυκόζη.

Σύμφωνα με ειδικούς, η Keto Diet μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, να μειώσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να βελτιώσετε τη χοληστερόλη σας μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες, χωρίς να χρειάζεται να μετράτε θερμίδες.

Γενικά, αυτές οι δίαιτες έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργήσουν μια μεταβολική κατάσταση που ονομάζεται κέτωση, θέτοντας το σώμα σε κατάσταση νηστείας. Σε αυτή την κατάσταση, το σώμα σας θα χρησιμοποιούσε το λίπος ως κύρια πηγή καυσίμου και οι μύες σας θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κετόνες ή ακόμα και λιπαρά οξέα ως εναλλακτική πηγή ενέργειας.

Πλεονεκτήματα της μέτρησης θερμιδών:

  • Μπορούμε να συγκρίνουμε διαφορετικά γεύματα μεταξύ τους.
  • Έχουμε μια αντικειμενική εικόνα για τις ποσότητες που τρώμε.
  • Αντιλαμβανόμαστε καλύτερα το πόσο μπορεί να επηρεάσει μια μικρή ατασθαλία (π.χ. ένα αναψυκτικό) το θερμιδικό σύνολο της ημέρας μας.

Μειονεκτήματα της μέτρησης θερμιδών:

  • Δεν λαμβάνεται υπόψη η ποιότητα ενός γεύματος.
  • Ίσως παρασυρθούμε στο να κόψουμε πολλές θερμίδες μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.
  • Οι ετικέτες στα τρόφιμα δεν είναι πάντα τόσο ακριβείς.

Μέγεθος Συσκευασίας VS 100γρ.

Συνήθως αναφέρεται σε μια συσκευασία, η θερμιδική πρόσληψη ανά 100γρ. ή ανά μερίδα ή ανά συσκευασία ή όλα αυτά μαζί.

Φροντίστε να υπολογίσετε σωστά, έτσι ώστε να ξέρετε τί τρώτε και να μην μπερδεύετε τα παραπάνω μεταξύ τους. Πολλές φορές μια συσκευασία μπορεί να περιέχει μια ποσότητα κοντά στα εκατό γραμμάρια και να σας δώσει λάθος εντύπωση γι’ αυτό που πραγματικά τρώτε.

Φροντίζετε πάντα να έχετε στο μυαλό σας το φύλλο, την ηλικία, την φυσική σας κατάσταση και βέβαια τα όποια χρόνια νοσήματα πιθανόν έχετε. Αν γνωρίζετε καλά το πού βρίσκεστε, πώς είστε και πού θέλετε να φτάσετε (οι γυναίκες συνήθως έχουν διαφορετικούς στόχους), τότε σίγουρα η επιτυχία θα προδιαγεγραμμένη και ταχύτατη.

Tip: Σε γενικές γραμμές, αν τρώτε αρκετή πρωτεΐνη, αυτές οι αποκλίσεις ή τα λάθη στο μέτρημα θερμιδών, δεν θα επηρεάσουν τόσο το αποτέλεσμα σας.

Με το σωστό σχέδιο και αφοσίωση, μπορείτε να πετύχετε το σώμα των ονείρων σας. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε πώς να δημιουργήσετε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα απώλειας βάρους που λειτουργεί για εσάς και σας βοηθά να φτάσετε στο ιδανικό σας βάρος.

Σχολιάστε