Η Κρίση Μέσης Ηλικίας Των Ανδρών

Οι άνδρες παρατηρούν ότι η νεανική τους πληθωρικότητα και η ακόρεστη αρρενωπότητά τους μειώνονται σιγά σιγά όταν φτάνουν στην ηλικία των 40 ετών και μετά. Τότε είναι που οι άνδρες εμφανίζουν τριχόπτωση, οστική απώλεια, αϋπνία ή άλλες διαταραχές ύπνου και προβλήματα με τη μνήμη και τους υπολογισμούς.

Η Κρίση Μέσης Ηλικίας Των Ανδρών

Συχνά είναι δύστροποι, κουρασμένοι και έχουν λιγότερα κίνητρα. Ορισμένες φορές τα συμπτώματα αυτά συνοδεύονται από εφίδρωση και έξαψη, απώλεια μυϊκής μάζας και δύναμης, πόνους, αυξημένο λίπος, μειωμένη σεξουαλική απόδοση ή στυτική δυσλειτουργία και κατάθλιψη.

Ψυχική Ηρεμία Και Αυτοπεποίθηση

Οι περισσότεροι άνδρες που φτάνουν στη μέση ηλικία θα βιώσουν βασικά ένα ή όλα αυτά τα συμπτώματα σε διάφορους βαθμούς και ο αντίκτυπός τους στην αυτοπεποίθηση και την ψυχική ηρεμία ενός γηράσκοντος άνδρα μπορεί να είναι αρκετά καταστροφικός.

Μάλλον όμοιο με τη γυναικεία εμμηνόπαυση, αυτό το ανδρικό φαινόμενο είναι γνωστό ως ανδρόπαυση. Ονομάζεται επίσης Μερική Ανδρογονική Ανεπάρκεια του Γηράσκοντα Άνδρα (PADAM) και αναφέρεται στη φυσική και σταδιακή μείωση των επιπέδων τεστοστερόνης (της ανδρικής ορμόνης) που ξεκινά από την ηλικία των 30 ετών και η οποία συνεχίζεται με έναν εντυπωσιακό ρυθμό της τάξης του 10% ανά δεκαετία.

Οι Συνέπειες Της Ανδρόπαυσης

Δεδομένου ότι η τεστοστερόνη είναι μια ορμόνη που συμβάλλει στη διατήρηση της σεξουαλικής ορμής, της παραγωγής σπέρματος, της ηβικής και σωματικής τριχοφυΐας, των μυών και των οστών, οι συνέπειες της ανδρόπαυσης εμφανίζονται σιγά σιγά καθώς ο άνδρας γερνάει.

Αυτή η «κρίση μέσης ηλικίας» έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ποιότητα της ζωής των περισσότερων ανδρών. Η ζωή επιφέρει τελικά το τίμημά της στο σώμα που γερνάει. Επιπλέον, η ανδρόπαυση οδηγεί σε άλλες μακροπρόθεσμες και σιωπηλές επιπτώσεις, όπως ο αυξημένος καρδιαγγειακός κίνδυνος και η οστεοπόρωση.

Οι Επιλογές Σας

Μπορείτε όμως να επιλέξετε να το καταπολεμήσετε και να ανακουφίσετε ή ακόμη και να αποφύγετε τα συμπτώματα που επιφέρει η ανδρόπαυση. Θα πρέπει να έχετε μια στρατηγική που να ενσωματώνει επιλογές τρόπου ζωής, όπως η βέλτιστη διατροφή, η τακτική άσκηση, η διαχείριση του στρες και η μείωση της κατανάλωσης καπνού και αλκοόλ.

Rhino Gold Gel - Συστατικά

Το Rhino Gold Gel μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτή την περίοδο της ζωής σας. Προσανατολισμένο κυρίως προς τη διεύρυνση του πέους, το σύστημα ενσωματώνει δύο μεμονωμένα δοκιμασμένους και αποτελεσματικά αποδεδειγμένους (ξεχωριστά) – τρόπους που εγγυώνται ισχυρότερες, πληρέστερες και μεγαλύτερης διάρκειας στύσεις, εντονότερους οργασμούς και κορυφαίες σεξουαλικές επιδόσεις κάθε φορά!


  1. Ανδρόπαυση – Θεοδοσίου Γεωργίου Σαρίκα | Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
  2. How to Live Your Best (Mid)Life | Psych Central
  3. What Are the Signs of a Midlife Crisis? | Verywell Mind

Σχολιάστε