Στυτική Δυσλειτουργία

Η στυτική δυσλειτουργία είναι όταν ένας άνδρας δεν μπορεί να αποκτήσει στύση ή δεν μπορεί να διατηρήσει τη στύση για αρκετή ώρα ώστε να ολοκληρώσει το σεξ. Η κατάσταση αυτή αναφέρεται και ως ανικανότητα και μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή στη διάρκεια της ζωής ενός άνδρα, ωστόσο παρατηρείται συχνότερα σε άνδρες άνω των 65 ετών.

Στυτική Δυσλειτουργία

Πολλοί άνδρες πιστεύουν ότι η στυτική δυσλειτουργία είναι απλώς ένα μέρος της γήρανσης, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο να ισχύει. Ναι, μπορεί να χρειάζεστε λίγο περισσότερη διέγερση με τον τρόπο του χαϊδέματος και του αγγίγματος, απλά λίγο περισσότερα προκαταρκτικά από ό,τι όταν ήσασταν νεότεροι.

Η ηλικία δεν πρέπει να επηρεάζει την ικανότητά σας να έχετε στύση και να απολαμβάνετε το σεξ. Μπορεί να μην είστε σε θέση να κάνετε κάθε μέρα όπως κάνατε με την απλή σκέψη του σεξ, αλλά το σεξ θα πρέπει να είναι ένα ευχάριστο κομμάτι της ζωής σας ανεξάρτητα από την ηλικία σας.

Υπάρχουν μερικοί φυσικοί λόγοι που μπορεί να προκαλέσουν μείωση της libido και στυτική δυσλειτουργία, οι οποίοι περιλαμβάνουν την κόπωση, τη χρήση αλκοόλ, τη χρήση καπνού, τις εγκεφαλικές κακώσεις, τις κακώσεις του νωτιαίου μυελού, τον υπογοναδισμό, την ηπατική ανεπάρκεια, τη νεφρική ανεπάρκεια, την πολλαπλή σκλήρυνση, τη νόσο του Πάρκινσον, την ακτινοθεραπεία στους όρχεις, τη χειρουργική επέμβαση στον προστάτη, τη χειρουργική επέμβαση στην ουροδόχο κύστη και το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Υπάρχουν επίσης μερικά ιατρικά προβλήματα που σχετίζονται με τη στυτική δυσλειτουργία, στα οποία περιλαμβάνονται ο διαβήτης, η υπέρταση και η αθηροσκλήρωση.

Εάν αντιμετωπίζετε στυτική δυσλειτουργία, μπορείτε να μιλήσετε με το γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κανένα από τα παραπάνω προβλήματα που θα μπορούσαν να είναι η αιτία του προβλήματός σας.

Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να είναι τόσο συναισθηματικό πρόβλημα ή πρόβλημα σχέσης όσο και σωματικό πρόβλημα. Αν έχετε άγχος για το σεξ, αν νιώθετε αγχωμένοι, αν ανησυχείτε για οτιδήποτε, αν έχετε κατάθλιψη, αν δεν έχετε αυτοπεποίθηση, ακόμα και αν νιώθετε ότι ο σύντροφός σας δεν συμπεριφέρεται θετικά απέναντί σας, είναι πιθανό να μην μπορείτε να έχετε στύση.

Το γεγονός ότι δεν μπορέσατε να έχετε στύση δεν σημαίνει ότι δεν θα σας σηκωθεί αργότερα. Μπορεί απλώς να χρειάζεται να χαλαρώσετε, να στρέψετε το μυαλό σας σε κάτι άλλο, να λάβετε περισσότερη διέγερση και να προσπαθήσετε ξανά.

Η θεραπεία για τη στυτική δυσλειτουργία μπορεί να είναι τόσο απλή όσο η εκτέλεση τακτικών ασκήσεων πέους που μπορείτε να βρείτε με πρόγραμμα μεγέθυνσης πέους. Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να σας συνταγογραφήσει φάρμακα και αν χρειαστεί να σας συστήσει χειρουργική επέμβαση.

Για Να Αποδώσει Σωστά Το Πέος Χρειάζεται Ροή Αίματος

Η άσκηση του πέους σας μπορεί να βοηθήσει σε σκληρές στύσεις και όσο περισσότερο ασκείστε τόσο καλύτερες θα γίνονται οι στύσεις σας. Εάν η στυτική δυσλειτουργία δεν προκαλείται από κάποια ιατρική ή σωματική πάθηση, τότε θα πρέπει να αρχίσετε να γυμνάζεστε και να χρησιμοποιείτε το πέος σας για σεξ πιο συχνά.

Το παλιό ρητό, use it or lose it, μπορεί επίσης να είναι ένας λόγος που το πέος σας δεν συνεργάζεται. Απλά χρησιμοποιήστε την κοινή λογική σας, αν συνηθίζατε να μπορείτε να τρέξετε ένα χιλιόμετρο και τώρα διαπιστώνετε ότι μόλις και μετά βίας μπορείτε να τρέξετε ένα τετράγωνο χωρίς να εξαντληθείτε.

Τότε σκεφτείτε το πέος σας. Κάποτε σας προκαλούσε περισσότερες από μία στύσεις την ημέρα και τώρα του λέτε να περιμένει και του επιτρέπετε να σκληρύνει μόνο μία φορά το μήνα. Η εξάσκηση κάνει το τέλειο. Επαναφέρετε το πέος σας στο σωστό δρόμο με την άσκηση και τη σεξουαλική δραστηριότητα.