Βαζεκτομή (Aγγειεκτομή): Είναι Η Επιλογή Αντισύλληψης Που Σας Ταιριάζει;

Η αγγειεκτομή-βαζεκτομη είναι μια χειρουργική επέμβαση που παρέχει μια μόνιμη μορφή αντισύλληψης για τους άνδρες.

Βαζεκτομή (Aγγειεκτομή)

Υπάρχουν δύο σωλήνες στο πέος, γνωστοί ως vasa deferentia, οι οποίοι μεταφέρουν το σπέρμα από τους όρχεις στο σπερματικό υγρό.

Με τη χρήση της αγγειεκτομής, οι δύο αυτοί σωλήνες αποκόπτονται και σφραγίζονται. Μόλις ολοκληρωθεί η χειρουργική διαδικασία, το σπέρμα σας δεν θα περιέχει σπερματοζωάρια. Αυτό σημαίνει ότι τώρα όταν εκσπερματώνετε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής με μια γυναίκα, αυτή δεν θα μείνει έγκυος.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με αυτή τη μέθοδο αντισύλληψης είναι ότι δεν μπορείτε να την αντιστρέψετε. Ως εκ τούτου, πρέπει να κατανοήσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της πριν προχωρήσετε στην ίδια μέθοδο.

Είναι Η Βαζεκτομή Κατάλληλη Για Εσάς;

Για να διαπιστώσετε αν αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη για εσάς, είναι πολύ σημαντικό να συμφωνείτε τόσο εσείς όσο και ο σύντροφός σας να έχετε μια μόνιμη μορφή αντισύλληψης.

Μπορεί να υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους η αγγειεκτομή μπορεί να αποτελέσει μια καλή επιλογή. Για παράδειγμα, η κατάσταση της υγείας της συντρόφου σας έχει καταστήσει την εγκυμοσύνη μη ασφαλή γι’ αυτήν ή εσείς και η σύντροφός σας δεν αισθάνεστε άνετα να χρησιμοποιήσετε άλλες μεθόδους αντισύλληψης.

Από την άλλη πλευρά, μπορεί να υπάρχουν πολλοί παράγοντες που καθιστούν τη βαζεκτομή ακατάλληλη για εσάς. Για παράδειγμα, εάν δεν είστε σίγουροι για την απόκτηση παιδιών στο μέλλον ή εάν είστε ανύπαντροι, διαζευγμένοι ή σε διάσταση.

Επίσης, πολλοί άνθρωποι σκέφτονται ότι θα αντιστρέψουν τη βαζεκτομή όταν θελήσουν περισσότερα παιδιά. Λοιπόν, επιτρέψτε μου να σας πω ειλικρινά, η αγγειεκτομή δεν μπορεί να αντιστραφεί με κανέναν τρόπο. Ως εκ τούτου, λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, πρέπει να πάρετε την απόφασή σας πολύ προσεκτικά.

Η Ψυχολογική Βάση

Η κρίση μέσης ηλικίας των ανδρών είναι ένα φαινόμενο που υπάρχει εδώ και αιώνες. Είναι μια περίοδος στη ζωή που οι άνδρες νιώθουν μια αίσθηση στασιμότητας και έλλειψης σκοπού. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πολλοί άντρες βιώνουν συναισθήματα θλίψης, μοναξιάς και σύγχυσης καθώς προσπαθούν να δώσουν νόημα στη ζωή τους.

Μπορεί να εκδηλωθεί με διαφορετικούς τρόπους – από ξαφνικές αλλαγές σταδιοδρομίας έως παρορμητικές αγορές ή επικίνδυνη συμπεριφορά. Αυτό μπορεί να είναι μια συντριπτική εμπειρία για πολλούς άνδρες και είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε τα σημάδια από νωρίς, ώστε να μπορούν να λάβουν τη βοήθεια που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Αποτέλεσμα Της Αγγειεκτομής

Περισσότερες από το 99% των περιπτώσεων αγγειεκτομής είναι συνήθως επιτυχείς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θεωρείται ως μία από τις πιο αποτελεσματικές μορφές ελέγχου των γεννήσεων.

Ωστόσο, πρέπει να έχετε κατά νου ότι αφού γίνει η επέμβαση- μπορείτε να κάνετε σεξ μόνο μετά από τρεις ημέρες. Επιπλέον, τα σπερματοζωάρια παραμένουν ακόμη σε μικρή ποσότητα στους αγωγούς που οδηγούν στο πέος σας, τα οποία εκπλένονται εντελώς μόνο μετά από 20-25 εκσπερματώσεις. Αν χρησιμοποιείτε το Rhino Gold Gel, ίσως χρειαστεί να περιμένετε λίγο περισσότερο.

Ως εκ τούτου, εάν προχωρήσετε σε επαφή χωρίς προφυλάξεις πριν από αυτό μπορεί να αφήσετε έγκυο τη σύντροφό σας. Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε αυτή την κατάσταση είναι να χρησιμοποιήσετε μια εφεδρική μέθοδο αντισύλληψης μέχρι να κάνετε ανάλυση σπέρματος.

Εν τω μεταξύ, πρέπει να κάνετε δύο εξετάσεις. Μόλις η εξέταση επιβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει σπέρμα στην εκσπερμάτιση, η αγγειεκτομή μπορεί να στηριχθεί με ασφάλεια για αντισύλληψη.

Πιθανοί Κίνδυνοι

Αν και το 99% των περιπτώσεων αγγειεκτομής είναι επιτυχής, αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει και ορισμένες επιπλοκές, όπως μόλυνση στο σημείο της τομής (που προκαλεί ερυθρότητα και οίδημα), αιμορραγία εντός του οσχέου που μπορεί να προκαλέσει επώδυνο οίδημα, οσφυαλγία, ίσως προσωρινή στυτική δυσλειτουργία κ.λπ.

Ωστόσο, όλες αυτές οι επιπλοκές μπορούν εύκολα να αντιμετωπιστούν. Απλά τηλεφωνήστε στο γιατρό σας και θα σας προτείνει κάποιες προφυλάξεις και θεραπείες.

Υπάρχουν και ορισμένα άλλα σημάδια και συμπτώματα, τα οποία απαιτούν να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Τέτοια πράγματα μπορεί να είναι ο πυρετός, το πρήξιμο που επιδεινώνεται ή δεν υποχωρεί, η δυσκολία στην ούρηση, ένας όγκος σε σχήμα βόλου στο όσχεο κ.λπ.

Συμπερασματικά, η αγγειεκτομή είναι σίγουρα μια πολύ αποτελεσματική μορφή αντισύλληψης, αλλά πριν πάρετε την τελική απόφαση, να έχετε υπόψη σας τα παραπάνω στοιχεία.


Σχολιάστε